9 Ocak 2015 Cuma

Nishane Parfümleri




Kanımca ülkemizde parfümcülük adına en doğru, en kaliteli ve en özenli girişim olduğunu düşündüğüm Nişane (Nishane) üzerine konuşmak istiyorum.

Nişane önce kolonya serisiyle çıktı karşımıza. Bu konuda blogger sevgili Berkan Başoğlu’nun tanıtım yazısını noktasına virgülüne kadar onaylayarak paylaşmayı bir görev bilirim.




Çok kaliteli bir kokulu mum serileri de var





http://www.gurmekokular.com/2014/07/nishane-ilk-turk-nis-parfum-markas.html

Yazılarında belirttiği Mediterranee’yi ben de çok beğenerek kullanıyorum



Nişane girişimcilerini yerinde ziyaret ettim, gerçekten bu işe sevgiyle baş koymuş, Türkiye’de parfüm işi yapmak isteyen ve işine çok özen gösteren insanlar. Türk bir parfümseverin heyecan duymaması imkansız.




Ben de kendilerinin nezaketle paylaştığı sample setinden, üzerlerine çok düştükleri parfüm serisini tanıtmaya çalışacağım. Armani, CK, Davidoff vs. yi koku güzelliği, performans ve sunum olarak çöpe atacak bu serinin ülkemden çıkması çok gurur verici.





Şahsi fikrim, Nişane parfümlerinin konsept, koku ailesi dağılımı ve kalite açısından Parfumerie Generale’den hiç bir farkı olmadığı. En çok bu niş markaya benzettim kendilerini. Gaza gelip milliyetçi duygularla mı yaklaşıyorum bilmiyorum ama kokuları cidden SÜPER




Parfümlerine gelirsek, numaralandırılmış şekilde isimlerle geliyor kokular;




1)      Wulong Cha: 

Üst nota: Bergamot, Portakal, Mandalina
Orta nota: Ulong çayı, küçük hindistan cevizi
Dip nota: Misk, İncir

Bulgari The Vert ve Ellena minimalizmini hissettiğim bu tertemiz koku, yeşil çay ve narenciyeler egemenliğinde ilerliyor. Dip notalarda Diptyque Philoysykosvari inciri de hissetiriyor. Bu aileyi beğenen parfümseverler için oldukça başarılı bir seçenek.




2)      Ambra Calabria:


Üst nota: Bergamot, Kasnıotu, Yeşil notalar
Orta nota: Yasemin, Kişniş
Dip nota: Misk, Amber, Vanilya

 Serinin en çok beğendiğim parfümlerinden. Portakal ve mandalinayla açılışı yapan koku, yavaş yavaş açılarak tatlı bir ambere doğru ilerliyor. Tene yakın kalmayı tercih etse de bir narenciye parfümüne göre çok üstün kalıcılığıyla rakiplerinden ayrılmayı biliyor.


3)      Boszporusz:


Üst nota: Yosun, Adaçayı, Kasnıotu, Servi
Orta nota: Yasemin, Gardenya
Dip nota: Meşeyosunu, Amber, Paçuli, Misk

Türk ve İstanbullu bir parfüm markası olur da Boğaz’a adanmış bir koku olmaz mı hiç?  

Parfümümüz klasik deniz aromalı denen kokulardan, tıpkı Miller Harris Fleurs de Sel ve Profumi del Forte Tirrenico gibi güçlü herballiğe yönelerek farklılaşıyor.

Profumum Roma’nın meşhur Acqua di Sale’si gibi güçlü bir performansa sahip Boszporusz, herbal-marine koku sevenlerin gözdesi olmaya güçlü bir aday.



4)      Passion Choco:


Üst nota: Çarkıfelek meyvesi, Kahve, Greyfurt
Orta nota: Çikolata, Orkide, Kişniş, Keten
Dip nota: Vanilya, Benzoin, Paçuli, Misk


 Ülkemizde gourmand kokuların belli bir beğeniye sahip olduğu gerçek. Ben bu parfümü Parfumerie Generale’in Musc  Maori isimli kokusuna çok benzettim. Hafif portakallı çikolata aromasıyla bana pek hitap etmese de pek çok takipçisi olacağı aşikar bir parfüm.




5)      Santalove:


Üst nota: Bergamot, Ylang ylang
Orta nota: Sandalağacı
Dip nota: Vanilya, Tonka

Nefis bir sandal ağacı parfümü. Chanel Bois des Iles benzerliği almamak imkansız olsa da Serge Lutens Santal Blanc tarzı fazla boğmadan temiz bir aroma sunuyor. Hafif indol’e kayan yasemin kullanımını da hissettiğim bu floral-baharatlı parfümün unisex olarak çok beğenileceğine inanıyorum.



6)      Spice Bazaar:


Üst nota: Ardıç, Yuzu, Biberiye, Zencefil
Orta nota: Sedir, Tarçın, Kimyon
Dip nota: Karabiber, Safran, Vanilya


Serinin isim, sunum ve içerik olarak en ismine uygun olanı. Bu kadar fazla baharat kullanımı benim şahsi zevkime uygun olmasa da, özellikle Kuzey Avrupa kullanıcılarına çok uygun olduğunu düşündüğüm (Moskova’ya gittim geldim, o hava oud ister), Amouage baharatlılarından eksiği olmayan bir baharat-tütsü kokusu.


DEVAM EDECEK

3 yorum:

  1. Sayın Leto; fiyatlar ve edinme şekli konusunda da bilgilendirmenizi bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  2. merhaba leto, incelemelerin harika severek takip ediyorum, teşekkürler.

    YanıtlaSil