15 Eylül 2014 Pazartesi

Histoires de Parfums 1725





Çıkış Yılı: 2012
Tasarım: Gérald Ghislain

Üst nota: Bergamot, Greyfurt, Meyankökü
Orta Nota: Lavanta, Yıldız anason
Dip nota: Vanilya, Badem, Sandalağacı, Amber


En sevdiğim niş markalardan olan Histoires de Parfums, markanın yaratıcısı ve kokuları tasarlayan parfümör Gérald Ghislain’in liderliğinde dolu dizgin ilerleyen, ve birkaç boş atış dışında hemen her parfümünü oldukça takdir ettiğim bir marka.



Parfümerilerde de çok takdir ettiğim ilginç bir sunumları var





Marka konsept olarak bir “Koku Kütüphanesi” yapmak üzere yola çıkmış ve ilk serideki parfümlerinin isimleri bir yıl ve tarihi bir kişilikle özdeşleştirilmiş halde.





HdP sevgimi başlatan ilk parfümü 1725 olmuştu, ve bu tarih de birinin doğum günü. Ünlü çapkın Giacomo Girolamo, yani herkesin bildiği ismiyle Casanova’ya adanmış bir koku.

1725, ilk sıkıldığında lavanta destekli, hafif tatlı narenciye notalarıyla açılıyor. Koku aslında tam bir joker, hem fujer janrına selam çakan bir erkeksi havası, hem de naif bir tatlılığı var. Açıkçası Ghislain çok iyi bir iş başarmış

Orta notalarına geçtikçe eski kafa fujerlere teğet geçen hafiften bir bitkisellik kendini göstermeye başlıyor. Bu, pudralı tatlılığını da hiç terk etmeden yapılan bir geçiş.

Tenden uçmaya yakın saatlerinde ise vanilya ve badem ile tatlı bir veda yapıyor, ancak kesinlikle bayık bir tatlılığı yok, dediğim gibi tüm sivrilikleri törpülenmiş ve üzerinde iyi çalışıldığı belli bir parfüm 1725.


1725 bence dünyanın en iyi erkek parfümlerinden biri olan Invasion Barbare’a da bir hayli benziyor. 

Özetle şık narenciyeler, hafif bitkisellik, ve bir tutam vanilya şeklinde ilerleyen, kimsenin kolay kolay beğenmedim diyemeyeceği 1725, hafif çekingen aurası ile de tam bir ofis parfümü.

Modern erkek parfümü nasıl olur dersini veren Invasion Barbare ve 1725 ile fark yaratacağınızdan emin olabilirsiniz.

Koku: 9 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik : 7 Genele Hitap: 8



2 yorum:

  1. Özlemişiz yorumları... Invasion Barbare'a fena halde aşık olmasam ilk 10 listemi zorlayacak bir parfüm 1725.

    YanıtlaSil
  2. ufak tüp örnegini denedim...ki iyi ki örnek almisim...renkler ve zevkler tartisilmaz ama bu parfüm RUJ kokuyor...ruj kokusunu hic sevemedim..

    YanıtlaSil