8 Mayıs 2012 Salı

Prada Infusion d'Homme



Çıkış Yılı: 2008
Tasarım: Daniela Andrier

Üst nota: Neroli, Süsen
Orta nota: Sedir, Vetiver
Dip nota: Benzoin, Olbanum


İtalyan lüks giyim firması Prada'nın parfümlerinin de sadık bir kitlesi mevcut. Stil ve şıklığı klas bir biçimde birleştiren firmanın erkekler için çıkardığı bu parfüme bir göz atalım.

Bu parfümde nota değerlendirmesinden ziyade hissiyatı üzerine konuşmak daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum. Infusion d'Homme çok lüks bir sabun kokusu. Kullanıcıya temizlik ve ferahlık hissini vermekte oldukça başarılı. Bir parfümden ziyade duruş olarak da özetlenebilir, zira kokunun zihinde canlandırdığı, en güzel kullanımı bu olur dedirten yanı sakız gibi beyaz, ütülü bir gömlek.

Parfümünde derinlik ve farklı yanlar arayanlaraın denemesine bile lüzum olduğunu düşünmüyorum, genel gidişatı temizlik hissi olan portakal çiçekleri, sedir, hafif odunsular şeklinde performansını devam ettiren bir koku. Sade bir şıklığı mevcut ve kokusu sıkıcı bile bulunabilir.

Günlük, ofis-kapalı alan kullanımına çok uygun, 7-8 saat boyunca yeni duş almış gibi kokmak istiyorsanız parfüm cidden bunu sağlıyor.

Bahsettiğim gibi çok özel bir yanı yok, varsa kullanılır, yoksa aranmaz, ancak bu şekil bir konsept kokuyu arayanlar için ideal seçimlerden biri diyebilirim.

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 6,5 Genele Hitap: 7


8 yorum:

  1. Leto kardeş bu nasıl bir yorum biraz daha detaylı anlatsan daha iyi olur aslında parfüm merakı bloguna bi bakmanı tafsiye ederim saygılar..

    YanıtlaSil
  2. KOKUNUN HİSSİYATI ile alakali guzel bir yorum olmus Leto,eline saglik.
    BU parfum gercekten insana temizlik hissi veriyor,tam bir ofis dostu beyaz gomlek kokusu gercekten.

    YanıtlaSil
  3. Volkan kardeş, "tafsiye" değil de "tavsiye" etseydin keşke. Neyse... Benim yorum anlayışıma göre de "üst notalar sizi şaşırtmıyor", "15 dk sonra orta notalara geçiyor" ve "fiyatı yüksek" gibi tanımlamalar oldukça lüzumsuz. "Koku" birçok kişide farklı hisler uyandırır. Önemli olanın bunu aktarmak olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hellhound keşke bir tarafı korumaya çalışırken diğer tarafı kötülemeseydin. Ben iki blogu da takip ediyorum, ikisinin de kendine has tarzı var, ikisini de beğenerek okuyorum. Volkan'ın da yaptığı hoş bir şey değil, zaten 2-3 tane türkçe parfüm blogu var hepsine destek vermeliyiz bence.

    YanıtlaSil
  5. Sabah 3-4 fıs yaptım. Akşamın 6'sı oldu hala burnuma mis gibi kokusu geliyor. Buradayım diye bağırmıyor belki, ama mis gibi kokuyorsunuz. Tene yakın bir koku.

    HaydarUsta

    YanıtlaSil
  6. Bu koku çok değersiz anlatılmış, bir bayan olarak çok seksi bir koku olduğunu vurgulamalıyım önce. Ve bu parfüm kesinlikle erkeğin gözümüzdeki sınıfını bir sınıf atlatır, en az hem de. Sadece ofiste de sıkılmaz bence plajda da duysam bu kokuyu gözlerimi kapar bir kalırım öyle. Tüm erkeklere tavsiyemdir. Sahtesi üretilmediği için de çok memnunum açıkcası, sevgili kokusunun sokakta herkeste olması hoş değil. Prada yine yapmış yapacağını :)

    YanıtlaSil
  7. Butun gun sabun kokmanizi sagliyor,ama bir sure sonra bu sabun kokusu yorucu olmaya basliyor.kaliciligi uzun saatler suruyor ama cevreye cok yayilmiyor daha cok uzerinizde kalan bir yapisi var.

    YanıtlaSil
  8. okuduktan sonra almaktan vazgeçtim ... yorumlar ortak 6 nota ve gün boyu sabunlu temizlik kokusu .... gerek yok ...

    YanıtlaSil