27 Mayıs 2012 Pazar

Eau de Cartier

Çıkış Yılı: 2001
Tasarım: Christine Nagel

Üst nota: Bergamot, Yuzu, Kişniş
Orta nota: Lavanta, Menekşe
Dip nota: Misk, Paçuli, Sedir, Amber

Mücevherat devi Cartier'nin, Pasha'dan sonra blogdaki ikinci incelemesi olacak olan Eau de Cartier, uniseks bir parfüm.

Koku notalarından görülebileceği gibi, uniseks önkabullerine de sadık kalacak şekilde, tazeleyici, koklayan herkesin ilk etapta hoşuna gidebilecek bir eser. Üst notalarındaki güzel aroma Japon Yuzu mandalinası bu tarz kokulara ilk andaki o çekiciliği iyi bir şekilde katıyor diye düşünüyorum. Buraya kadarki kısmı tamam, hafif maskülen dokunuşlu klasik bir edc.

Ancak Eau de Cartier on dakika içersinde orta notalarına inmeye başladıkça ortaya çıkan çiçekleri haddinden fazla kadınsı ve can sıkıcı bulduğumu söyleyebilirim.

Diplerinde ise odunsu yanını göstermekten çekinmiyor, özellikle sedir ve paçuli bu kısımlarda etkili. Tabi ki bu ufak dokunuşlar parfümün genel havasını değiştirmeye veya üste çıkmaya yeterli değil.

Tendeki hissiyatı temizlik, tazelik ve rahatlama olarak özetlenebilecek ve transparan yapısıyla bir J.C. Ellena işini andıran parfüm, kendisine referans olarak gösterebileceğim Hermes - Un Jardin sur le Nil'in yanında geri planda kalıyor. Nil varken bu parfüm gereksiz diye rahatça iddia edebilirim.

Bence bir duş jeli kokusu olmaya ideal, çok sakin ve sıkıcı yapısından dolayı kendisiyle aramız iyi değil. Genç hanımlara daha çok yakıştırıyorum.

Koku: 5 Kalıcılık: 6,5 Farkedilirlik: 6,5 Genele Hitap: 6

6 yorum:

  1. merhabalar, en son postunuz bu olduğu için bu soruyu alakasız da olsa burada soracağım ama laura biagiotti - roma hakkında bir yorumunuzu beklerim bir ara. kadın parfümü olandan bahsediyorum tabii. obsesyon derecesinde sevdiğim bir koku kendisi, "bir bilene danışmak" istiyorum hakkında :) incelemeleriniz ve diesel - paco rabanne hype'ıyla alakanız olmadığı için de ayrıca tebrik etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, maalesef bahsettiğiniz koku hakkında bir fikrim yok :( Designer'dan ender iyi parfüm çıkıyor, parfümü parfümcüden almayı tercih ediyorum, ya da parfümör takip etmek iyidir:)

      Sil
  2. Merhaba Leto.. Çikolata kokulu bir erkek parfümü almak istiyorum..Sen hangisini tavsiye edersin..Şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben öncelikle Bond no.9 I Love New York for All tavsiye ederim, çikolata eklemeli çok hoş bir tatlı parfüm, ancak pahalı. Gene de bütçeniz el veriyorsa kesinlikle bunu öneririm. Uygun bütçe için ise Vedat Ozan imalatı "Çikolata" parfümünü tavsiye ederim (kokucuk.com)

      Sil
  3. Leto Bey merhabalar. Yeni bir inceleme bekliyorum sizden -sipariş verdiğim gibi bir düşünceye kapılmayınız lütfen- Bu arada Dior'un Patchouli Impérial parfümünü denediniz mi? Kişniş ne zamandan beri bu kadar acı kokuyor çok ilginç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Çağdaş Bey, bu aralar biraz yaz rehaveti oldu :=) ancak yeni yazılar yakında ekleyeceğim. Dior'un eksklusif serisinden yalnızca Leather Oud'u deneyebildim, kalanlarını da fırsat buldukça denemeye çalışacağım.

      Sil