1 Haziran 2011 Çarşamba

Marc Jacobs Men

Çıkış Yılı: 2002
Tasarım: Ralf Schweiger

Üst nota: Selvi, Bergamot, Kakule, Zencefil
Orta nota: İncir, Gül, Siklamen
Dip nota: Sedir, Tonka, Paçuli

Marc Jacobs'ın yıllar sonra gelen Bang isimli kokusunu saymazsak tek erkek kokusu olan for men, ismi her ne kadar bu iddiada bulunsa da, unisex kullanıma açık ve net şekilde incir-hindistan cevizi-hafif çiçekler minvalinde ilerleyen bir parfüm.

Açıklanan notalarını okuduğumda açıkçası biraz şaşırdım. Hafif hafif gelen zencefil dışında odunsu notaları hiç alamadım diyebilirim.

Koku, ilk sıkıldığından itibaren incirin ve (belki bu etkiyi tonka veriyor) hindistan cevizi kokusunun etkisi altında. Pek değişmiyor ve lineer bir şekilde tenden uçana kadar kokusunu devam ettiriyor.

Yazlık, basit, ve güzelliğini belki de bu basitliğinden alan, aşırı sıkılmadığı takdirde rahatsız etmeyecek hafif tatlı, doğal bir incir-hindistancevizi kokusu, tropik ada gibi sanki.

Farkedilirliği ilk saatinde oldukça yüksekken, zaman ilerledikçe oldukça tene yakın kalıp doğal kokunuzmuş gibi hareket ediyor.

Bu tip tropik ada havası olan kokulara meraklıysanız denemenizi tavsiye ederim.

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 6,5 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

3 yorum:

  1. yaz ayları için önerirmisin ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba uzun süredir merak ettiğim bir koku olan ama koklama fırsatı bulamadığım marc jacobs bang hakkında ki değerli düşüncelerinizi merak ediyorum kalıcılık dikkat çekmesi yönünde ki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. Bang ve Bang Bang hakkinda da bir seyler yazarsaniz sevinirim.

    YanıtlaSil