19 Mayıs 2011 Perşembe

Dior Homme




Çıkış Yılı: 2005
Tasarım: Olivier Polge

Üst nota: Lavanta, Adaçayı, Bergamot
Orta nota: İris, Griamber, Kakao, Kakule
Dip nota: Paçuli, Deri, Vetiver

Christian Dior, bu yeni serileriyle parfüm dünyasını biraz salladı ve kendisine yeni hayranlar kazandı. Intense, Sport, Cologne gibi farklı modelleri de olan bu seri, özellikle iris-kakao notalarıyla kimileri tarafından oldukça kadınsı bulunsa da, farklı birer deneyim olması ve kaliteli hissiyatıyla öne çıkıyor.

Parfümün açılışındaki bergamotla yumuşatılmış lavanta ve adaçayı çok hafif ve ferah, kesinlikle rahatsız etmiyor, kuru bir baharat etkisi yansıtmıyor. İlk yarım saati bu hafif otsu citrus aromalarla bir süre geçse de koku ana karakterini gittikçe daha da açığa çıkartıyor.

Kokunun karakterini ele geçirmiş üç aroma var, meşhur rujumsu kokuyu veren kuvvetli bir süsen, kokuyu tatlılaştıran kakao ve diplerine inildikçe eldiven gibi bir koku veren deri. Rujdan fazla çekinmemek lazım, zira etkisini gittikçe kakao ve deriye bırakıyor. Bunlar haricinde sadece hafif hafif yaş odunsu koku paçuliyi alabildim. Çok sevdiğim aromalar olan griamber ve vetiveri ise pek algılayamadım, yüksek ihtimal sabitleyici olarak kullanılmışlar.

Dior Homme, baskın rujumsu kokusu dolayısıyla tüm parfüm platformlarında çok tartışmalı bir koku. Beni o kadar da rahatsız etmedi. İlk denemelerimde gerçekten "evet bildiğin ruj kokuyor, bir erkek nasıl kullansın bunu" derken akabinde aldığım şişeyi düzenli kullanıma başladığımda favorilerim arasına girdi.

Koku, biraz uygun giyim, ve kesinlikle alışma süresi istiyor. Yumuşak, rafine, üzerinde çalışıldığı çok belli olan, alışıdık erkek parfümlerinin dışında çok keyifli bir deneyim. Uygun mevsimi, sıcak yaz günleri hariç her mevsim. Ancak pek günlük kullanıma uygun olmadığını da belirtmeliyim, kendine has bir klası mevcut, her ortamda ve giyim tarzında taşınmaz. Parfüm, kullanıcının önüne geçmemeli.

Dior Homme ve kardeşi Homme Intense, mass-market olarak tabir edilen, kitlelerin ulaşabileceği kokular arasında son yıllarda çıkmış en farklı, ilginç ve güzel kokan, tabu yıkan parfümlerden. Denenmesini şiddetle tavsiye ederim.

Dior, bu serisi için agresif bir reklam kampanyası düzenledi. Serinin tüm parfümlerinin yüzü olan Jude Law'un oynadığı, Guy Ritchie'nin çektiği reklam filmini de koymadan olmaz.




Koku: 9 Kalıcılık: 7,5 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap: 6
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

Önemli not: Dior'un parfümlerinin in-house reformülasyonundan Dior Homme da nasibini aldı. François Demachy'ye yaptırılan yeni Dior Homme (150 ml.lik şişelerde satılıyor) eskisini mumla aratıyor. Almaya niyetliyseniz eski 100 ml şişelerini özellikle arayınız.

67 yorum:

  1. leto başkanın dediği gibi t-sirht kot taşımaz bunu

    YanıtlaSil
  2. merhaba, yorumlarınızı çok beğeniyorum fakat niché (pahalı) parfümlere biraz daha fazla yer ayıramazmısınız? Birde bu gümrük meselesiyle artık ucuz ve çok parfüm getirmektense parasıyla güzel parfüm almak isterim.

    tşk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadas tamam sende para var tamam var var.)

      Sil
  3. Selam, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Butik kokular ziyadesiyle pahalı ve deneme imkanı sınırlı olduğu için (sampleları ebay vs. üzerinden bulunan creed harici), insanları denemeden almaya teşvik etmeye teşebbüs bile etmek istemem.

    Butik parfüm = çok iyi parfüm diye bir şey de mevcut değil. Ben misal merakla denediklerim arasında olan "The Different Company Bois d'Iris" kokusuna Dior Homme'u on kere tercih ederim.

    Özetle, hemen her mağazada denenebilecek kokulara daha çok ağırlık vermeye çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Kokuyu hafta içi deneme imkanım oldu. Homme ve daha kalıcı versiyonu olarak nitelendirilen Intense'i değerlendirdim. Bana kalırsa esansı ve kokunun ruhunu Homme versiyonu daha dengeli kılıyor. Intense ise oldukça iç bayıcı geldi bana. Gündelik kullanımda kalıcıkla ilgili problem yaşayabilirsiniz fakat anlık varyasyonlarda rakipsiz bir koku.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,ozel gunlerde kullanabilecegim (genelde gece şik mekanlarda),şişesi uzun sure gidebilecek,fark edilir ve bayanlar tarafindan begenilebilcek kalici bir koku onerebilir misiniz?cok populer olmasini tercih etmiiyorum la male gibi...ben dior homme intense,la nuit l homme diye dusunuyorm ama baska oneriler de olabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davidoff HotWater
      Akşam için ideal parfüm afrodizyak içerdiğinden koklayan mest olur ..

      Sil
  6. Selam, fiyat önemli değilse By Kilian parfümlerine Harvey Nichols'ta bir göz atabilirsiniz. Yoksa Dior Homme Intense, Body Kouros, John Varvatos deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,bu aralar Dsquared He Wood Rocky Mountain adlı parfümü çok tavsiye ediyorlar hiç deneme fırsatın oldumu,olduysa düşüncelerin nedir ?Daha önce Dsquared parfümü kullanmadım ama çok övüyorlar sence almaya değermi..

    YanıtlaSil
  8. Bugün merak ettiğim bütün kokuları deneme fırsatım oldu nerdeyse.Onlardan biride dior homme intense idi ama intense olmadığı için dior homme'u denedim ve oldukça hoşuma gitti gerçekten anlatıldığı kadar varmış kalıcılığı ve farkedilirliğide güzel kış mevsimi en büyük favorim olucak bu parfüm...Erbay

    YanıtlaSil
  9. merhabalar.ben ürünü 1 aydır kullanıyorum gayet de memnunum ve güzel tepkiler alıyorum. Yalnız bir sorum olcak. Bu kokunun EDT ve EDP türleri arasında koku farkı var gbi geldi bana.şöyleki biri sütlü çikolata ise diğeri bitter gibi :) ben edp olanı kullanıyorum.ama edt kokusunu hafiflediğinde bile bulamadım.sanki % olarak esans oranlarından baska bir farkta var bence.sizce doğru olabilirmi?

    YanıtlaSil
  10. Selam, sanırım birşeyleri yanlış anlamışsınız, kafalar karışmış. Dior Homme'un EdT ve EdP olmak üzere diye versiyonları yoktur.

    Dior Homme'un konsantrasyonu Eau de Toilette'tir, BAŞKA bir parfüm olan Dior Homme Intense'in konsantrasyonu ise Eau de Parfum'dür.

    Bu iki modelin kokuları zaten aynı değil.

    YanıtlaSil
  11. hadi ya.beni bu satıcı kandırdı desenize :( aynı demisti bana :s bende diğerini daha güzel bulmuştum neyse artık. Sizce de üzülmelimiyim benim aldığım koku hakkında ne söyleyebilirsiniz?

    YanıtlaSil
  12. Yok canım neden üzülesiniz, kendi ağzınızla söylemişsiniz "memnunum ve güzel tepkiler alıyorum" diye, e daha ne olsun :)

    YanıtlaSil
  13. ilk fırsatta gidip tekinacardaki elemanın yakasına yapışcam.hatta değiştirmesi de isticem.bakalım artık. Çok teşekkür ederim leto.burnuna sağlık;)

    YanıtlaSil
  14. leto üstadım yorumların sahiden çok şık ve kalite kokuyor ben bu parfüme aşığım kombinasyonları bana çok yerinde geldi çok yakışık alıcam ama acaba kalıcılık ve özellikle farkedilirliği beni doyurur mu üstat o bence çok önemli şayet öyleyse uzun yıllar bu kokuyu kullanıcam birde zegna intenso yu analiz etseniz çok hoş bir koku iyi günler sağlıklı günler dilerim üstadım...

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Hakan Bey, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Dior Homme'da kilit nokta, yorumumun tamamen eski şişesi üzerine olmasıdır. Yeni çıkan 150 ml şişelerde satılan reformülasyonu beni tatmin etmedi.

    Zegna Intenso da maalesef hiç kullanmadım.

    YanıtlaSil
  16. teşekkürler üstadım bunu dikkate alıcam sizin givenchy xeryus rouge joop jump kokuları yorumunuzdan sonra denedim nokta analiziniz için tebrik ederim bende çok beğendim bu kokular beni kalıcılık ve farkedilirlik olarak tatmin eder mi ayrıca örnekleri çoğaltabilir misiniz size sağlıklı ve parfümlü günler dilerim hoşçakalın...sevgiler

    YanıtlaSil
  17. sizi yormazsam ufak bişey daha eklicem dior homme un 100 ml lik olanları var hatta 50 lik de var bu boylar eski şişe mi yani yorumladığinız dior homme lar di mi saygılar edinelim mi dersiniz...saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100ml olanların hepsi eski formülizasyon diye bir şey yok. Sprey kısmı metalik olanlar eski siyah olanlar yeni diye biliyorum ben. Parfümerilerde genelde yeni versiyonu var artık. Eski versiyon için internetten sorarak almanız lazım

      Sil
  18. Parfüm 40 ve üzeri kişilere daha çok hitap ediyor diye düşünüyorum. Çok başarılı bir koku DIOR HOMME. Vetiver ve paçuli varsa gerisi teferruat zaten...

    YanıtlaSil
  19. Ben 40 ve üzerine hitap ettiğini düşünmüyorum. Sadece günlük kullanım için uygun olmadığını düşünüyorum. Takım elbiseye uyacak bir parfüm kesinlikle. 20 üstü kıymetini bilen herkes kullanabilir, kullanmalı

    YanıtlaSil
  20. Dior homme gerçekten üzerinde uğraşılmış bir koku ben kullandım tavsiye ederim.Paco rabanne one million kullanıyorum şimdi bununda bir değerlendirmesini yaparsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  21. dior homme un reformulülasyon edilmiş hali öncekinden çok mu farklı acaba? ne gibi farklılıklar olduğunu belirtirseniz gerçekten çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  22. üstteki mesajımı hala yanıtlamadınız! eskisini mumla aratıyor derken neyi kastettiniz onu öğrenmek istiyorum? demek ki her iki versiyonuda denemişsiniz, buna bir açıklık getirin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıdığım kdarıyla Leto, gayet mütevazı bir kişiliğe sahiptir.Genelde, sorulara elinden geldiğince cevap verir, yardım eder.

      Bence uslubunuzu düzeltmeyi deneyin...

      Sil
  23. dior homme kulandım.Zaten lavanta kokusuna zor alıştım.Daha sonraları sentetik pis bir koku geliyor.Plastik gibi bu beni çok rahatsız etti.Ne olduğu anlamadım ama bence parasını haketmeyen bir koku.zaten pek parfüm maceram yoktur.ama bunu sevmedim.bende böyle bir izlenim bıraktı.çok daha iyi parfümler vardır.

    YanıtlaSil
  24. Sayın Leto merhabalar
    Sizi Amerikadan takip ediyorum. Ben garip bir şekilde parfüm dünyasında buldum bir anda kendimi. Üst not alt not vs.. hiçbirşey bilmezken şu anda amatörce deniyorum bazı parfümleri. Dior homme'u buradaki sephora magazasında denedim ve sizin blogunuzdaki açıklamalarınızı da görünce hemen amazondan sipariş verdim. İntense pek satılmıyor bu ülkede, ve düz homme'a göre çok pahalı. örneğin homme'un 100 cc'sini 66 dolara alabilirken, intense'in ancak 50 cc'sini o paraya alabiliyorsunuz. Sizin homme için daha olumlu yorumlarınızdan sonra uzatmadan, hem de daha ekonomik oldugu için hemen sipariş ettim. Daha önceden hugo boss, calvin klein euphoria(intense olmayanı) ve dior fahrenheitim vardı ve seriyi homme ile tamamlayacağımı düşünüyorum. Bu güzel blogu yarattıgınız için size sonsuz saygılar. diğer yorumlarınızı da bekliyorum..

    YanıtlaSil
  25. Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Güle güle kullanın, iyi bir seçim yapmışsınız, umarım memnun kalırsınız.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Leto, yorumlarınızı ben de oldukça beğeniyorum ve sizden öneri almak istiyorum. Erkek arkadaşım Dior Homme Intense'i severek kullanıyor gece dışarı çıkarken, gündüz kullanması için koku almak istiyorum ona ama parfümerilerde koku denemek burun yorulduğu için zor oluyor. Yves Saint Laurent La Nuit De L'Homme düsünüyordum ama beğenmemişsiniz. Intense i seven bir erkeğe nasıl bi koku almalıyım bana önerebileceğiniz kokular varsa içlerinden seçim yapmak daha kolay olcaktır. Şimdiden teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, beğeniniz için teşekkür ederim. Gündüz kullanımı için La Nuit değil de düz YSL l'Homme tavsiye ederim, gayet iyi bir koku, yerinde tatlı, yerinde taze.

      Sil
  27. Merhaba Leto,öneri almak isteyenler listesin de bende varım yorumlarınla aydınlattığın için ayrıca teşekkürler senden ricam ben 21 yaşındayım şu anda Calvin Klein Euphoria İntense kullanıyorum ama kokudan bir anda soğudum açıkçası sonbahar kış aylarına uygun kokunun güzelliğinin yanında farkedilebilirliği ve kalıcılığı da önemli ( malum erkekler için parfüm taşımak zor) parfüm tavsiyesi isteyeceğim parfümeride çok fazla parfüm denedikten sonra alışveriş sağlıklı olmuyor giyim tarzım casual denebilir gündelik kullanıcam şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, havalar soğuyor, bir Spicebomb deneyin

      Sil
  28. selam leto, öncelikle bu faydalı blog için teşekkürlerimi sunuyorum.. 2 sorum olacaktı. ilki dior homme intense'de de herhangi bir reformülizasyon durumu var mı?onun da 150 ml'lik şişeleri çıktığı için soruyorum.
    2.sorum dsquared potion'u deneme imkanın oldu mu? evet ise yorumlarını alabilir miyim?
    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba, beğeniniz için teşekkür ederim. Evet Dior Homme ve Intense değişti. İkinci soruda bahsettiğiniz kokuyu malesef denemedim.

    YanıtlaSil
  30. Selam,

    Leto, blog'unla yeni tanıştım ve harika gözüküyor. Önerilerine ihtiyacım var :)

    Bir süre Tom Ford Black Orchid kullandım ve değiştirmek istiyorum. Açık tenli biriyim ve eski parfümünden oldukça övgü alıyordum ve Koala gibi yapışanlar oluyordu :)

    Baş döndürücü, lüks, avangard, kalıcı, farkedilebilirliği yüksek bir koku önerebilir misiniz?

    Vaktiniz için teşekkür ederim şimdiden.

    Saygılar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, 100 civarı parfüm tanıtımı mevcut

      Sil
  31. spicebomb süper! ayrıca by dolce gabbana zebra şişe yeryüzünde bulunmazmı artık? mont blanc individuel için yorumunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, Spicebomb son çıkan designer parfümler arasında gayet tatmin edici bir koku. Zebra şişe ile sanırsam By Man'i kastediyorsunuz, evet uzun süre önce piyasadan çekilmiş bir parfüm. Individuel ise denemedim.

      Sil
  32. selam Leto bende bu sayfaları ilk defa okuyorum gerçekten güzel bi blog.. parfüm geçmişim pek yoktur parfumdende anlamam maskülenin erkeksi demek oldugunu googledan öğrendim o derece yani:) 22 yaşındayım ve yeni arkadaş grubumda hoşlandıgım bi kız var.. mevsime uygun, duygusal, olgun, farklı, erkeksi, çekici, çok güzel bi parfüm önerir misin:) şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  33. hocam 2- 3 kere çeşitli parfümerilerde home ve intense modelini sıktım denemek için ve kokunun farkedilirliği bana göre çok az.. acaba doğrumu yorumluyorum.. belkide benim tenimde öyle oldu ama farkedilirlik örneğin bi terre d'hermes gibi değil.. ama kalıcılıgı fena değil gibi geldi bana

    YanıtlaSil
  34. eski sürüm ile yeni sürüm arasındaki farkı açıklarken eskisini mumla aratıyor demişsiniz, bence bu sözünüz insanları yanıltmaktan başka birşey değil, şu anda yeni sürümünü kullanıyorum ve eskisiyle arasındaki fark yok denilecek kadar az, hatta ben yenisini daha başarılı buldum, eski sürümdeki açılış sertken yenisinde oldukça soft

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yanılgıdan beni kurtardığınız için teşekkür ederim. Vintage Dior Homme filan ne saçma şeyler bunlar.

      Sil
  35. hocam üye olmadan yazılanbütün yorumlar adsız oluyor.. benim sorum arada kaynadı sanırım :(( "hocam 2- 3 kere çeşitli parfümerilerde home ve intense modelini sıktım denemek için ve kokunun farkedilirliği bana göre çok az.. acaba doğrumu yorumluyorum.. belkide benim tenimde öyle oldu ama farkedilirlik örneğin bi terre d'hermes gibi değil.. ama kalıcılıgı fena değil gibi geldi bana" demiştim aslında soru cümlesi kurmamışım :)) hocam farkedilirliği terre ve 1 million gibi parfümlere göre baya az sanırım doğru mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, isim çıkması için google/blogspot login yapmanız gerekir sanırsam. Dior Homme ve Intense'in formülü değiştiği için yenileri hakkında bir yorumda bulunamıyorum. Yeni Dior HOmme'u deneyip eski dior Homme'u daha çok sevdiğimi söyleyebilirim ancak yeni Intense hakkında bilgim yok. Eski Intense farkedilirlik bombasıdır ama.

      Ne çok yeni eski dedim :)

      Sil
  36. :)) hocam teşekkür ederim.. aslında birçok kez parfümerilere gidip geldim terre ve dior home intense arasında kaldım.. en sonunda terre'nin edp versiyonunu aldım.. ama aklım intense de kaldı :))sonuçta memuruz ikisini birden alamıyoruz.. :))

    YanıtlaSil
  37. Ben yeni Dior Homme'u yanlışlıkla almış bulundum. Şunu söylemek isterim ki kokuyu mahvetmişler! Açılış keskin, saçmasapan bir şeye dönüşmüş. O kalite, lüks hissi ortadan kalkmış. Tırmalayıcı bir kokuya dönüşmüş. Hele ki birkaç saat sonra üzerinizde plastiğimsi bir koku beliriveriyor. Nerede eskisi nerede bu. Alacaksanız sprey borusunun çevresi GÜMÜŞ renkte olandan alın. Siyah renkte olan yenisi. Ben satış yapan sitelere sordum, eskisi şu an yok ne yazık ki. Olur da bulursanız hemen alın derim.

    YanıtlaSil
  38. Evet yenisinde beni rahatsız eden de o plastiğimsi koku oldu. Yazık oldu canım kokuya. Doyamadım işin kötüsü.
    Intense ise kısa sürede sıkıyor. Esasen tamamen farklı kokular ama biri hakkında konuşunca öteki hakkında da konuşuluyor ister istemez.

    YanıtlaSil
  39. Ben Intense'e bir daha para vermem, güzel tamam ama bayıcı bir kokusu var. Bir süre sonra mideye bile zararlı olabiliyor. Eski Dior Homme'u istiyorum; ama nerde....

    YanıtlaSil
  40. diora gıcık kapıyorum, önce güzelim fahrenheti mahvettiler şimdide hayatımın parfümü diye adlandırdığım dior homme u. Bu şekilde kaç kişiyi muzdarip ediyorlar farkında değillermi sanki, O zaman dior homme gibi süper ve herkes tarafından beğenilen bir parfümü piyasaya çıkarma ya da reformülasyon etme kardeşim. Çünkü bu şekilde yaptığın zaman benim gibi parfümlere düşkün insanları düzelmeyecek şekilde bir hayal kırıklığına uğratıyorsun, öfke ve nefretlerini kazanıyorsun. Bu ne densizlik ya, resmen nefret ediyorum bu diordan, daha ağır konuşurdum ama yeri burası değil.

    YanıtlaSil
  41. Christian Dior Homme ve Intense arasinda kaldim. Sen hangisini tercih edersin Leto ustad? Bana yol gosterirsen sevinirim, hangisini dersen onu alacagim

    YanıtlaSil
  42. selam leto..23 yaşında 190 boyunda esmerim.yaz için parfüm arıyorum. kalıcı olması, tene yakışması ve çekici olması benm için önemli..dior homme intense, bvlgari pour homme,issey miyake benm aklımdan geçenler..senin görüşlerinide alabilirmiyim?Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  43. jil sander sander for man, mugler cologne, hermes nil, pasabahçe limon kolonyası, esen aksamlar için de dior homme, belkı pek sevgili john varvatos... ysl homme çok guzel bi koku ama yaz için nası olur bılmıyorum denemedim...letonun beğenilerinin beğeneni olarak eyyorlamam bu kadar :)))

    YanıtlaSil
  44. Selam Leto,

    dior home intense'yi merak ederek aldım. kesinlikle sıra dışı farklılığı olan belli bir giyim tarzına hitap eden ayrıca günlük kullanıma pek uymayan şık bi koku. Kalıcılığı etkileyici boyutta. Sanırım uzun süre dolabımda yer alacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, benim de kış kullanımında favorilerimdendir

      Sil
  45. Dior'un parfümlerinin in-house reformülasyonundan Dior Homme da nasibini aldı. François Demachy'ye yaptırılan yeni Dior Homme (150 ml.lik şişelerde satılıyor) eskisini mumla aratıyor. Almaya niyetliyseniz eski 100 ml şişelerini özellikle arayınız. BU nedemek istediniz açıklayabilirmisiniz,yenisi ile eskisi arasındaki fark nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, Polge ile öküz öldü ortaklık bozuldu olayına girince Dior, Polge'un yaptığı kokuları kendi parfümcüsü Demachy'ye tekrar yaptırdı.

      Sonuç;

      eski Dior Homme yenisinden güzel
      yeni Dior Homme Intense eskisinden güzel

      Sil
  46. merhaba.bu konuda müthiş evhamlandığım için sormak zorundayım.polge imzalı dior homme'u nasıl buluruz.buldugumuzu nasıl anlarız?verebileceğiniz herhangi bir püf noktası,tüyo,trick,ipucu..vs. nelerdir?tarihine mi bakalım,parfümeride bahsini açtığımda en son personelin meseleden haberi bile yoktu.150 ml. - 100.ml. farkından bahsetmişsiniz.yeni versiyonda 100ml yokmu yani.buldugumuz bütün 100ml. ler eski versiyon mu demek bu?yazınızı sonradan okudugum için hiç dikkat etmemiştim bu noktaya.ama bana çok mantıklı gelmedi yanlış mı anladım acaba.benim için önemli çünkü ben intense'in daha fazla kakaoluluğuna tatlılığına karşın kesinlikle normal dior homme'un daha iris ağırlıklı,pudramsı halini orjinal buluyorum ve beğeniyorum.yanlış alışveriş yapıp da sonra mutsuz olmaktan korkuyorum.baktım işin içinden çıkamadım gözleminize güvenerek yeni intense'i alırım belki son çare :( bu konuda beni biraz aydınlatırsanız minnettar kalırım.eminim pek çok başka takipçilerinizin de işine yarayacaktır.

    YanıtlaSil
  47. Merhaba, net bit bilgim yok ama kıyı köşe parfümerilerde gümüş boyun gümüş boru şeklinde bakabilirsiniz.

    İçe sindikten sonra sıkıntı yok aslında, fazla kasmamak lazım :)

    YanıtlaSil
  48. onu bunu bilmem....... ben TABAC'tan başka koku tanımam..... böyle biline....--------------------

    YanıtlaSil
  49. Merhaba dior intense i denediniz mi ve o kadinsilik hala devam ediyor mu intensede de disari ciktigim zaman insanlarin kiz parfumu mu sıktın demelerini istemiyorum bi aydinlatir misiniz intense konusunda ?

    YanıtlaSil
  50. kesinlikle öneririm çok farklı bir koku

    YanıtlaSil
  51. Gecen Dior Intense EdP aldim sizin oneriniz uzerine ve gercekten parfüme asik oldum. Hem fiyati uygun hemde kokusu cok guzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gule gule kullanin, ben de cok severim DHI

      Sil
  52. Üstat, Dior Homme / Dior Homme Intense?
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil