18 Şubat 2011 Cuma

Perry Ellis for Men


Çıkış Yılı: 2008

Üst nota: Greyfurt, Elma, Tarçın
Orta nota: Süsen, Paçuli, Vanilya
Dip nota: Misk, Deri, Amber

1970lerde kurulan Amerikan moda evi Perry Ellis'in 1985 yılında çıkardığı parfümü olan "for men" in, "relaunch" mantığıyla 2008 yılında modernleştirilerek çıkarılan modeli.

Greyfurtla nispeten ferahlatılan elmalı-tarçınlı açılışını Burberry London'a oldukça benzettim. Ancak London'inki yeşil elma iken bununki Amasya elması gibi.

Notalarını teker teker hissettirmesi oldukça başarılı, yarım saat içersinde orta notalarına geçtiğinde erkek parfümlerinde son yıllarda sıkça kullanılan süseni, yaş odun kokusu veren paçuliyi ve kokuyu lezzetli kılan ayarında kullanılmış vanilya kendini gösteriyor.

Dibi ise fiks bir karışım; misk-deri-amber üçlüsü kalıcılığı arttırması ve kokunun uçana kadarki karakterini yansıtması açısından tatminkar.

Kalıcılık ve farkedilirlik gayet iyi, çok sıcak yaz günleri harici dört mevsim kullanılabilir, ancak kullandıkça sıkıyor, ben şişeyi bitiremedim.

Genel anlamıyla tatminkar bir koku evet, hoş da bir koku ama kalite hissi pek yok, gene bir crowd-pleaser. Devamlı kullanımda biraz sıkması harici, beğenirseniz devamında da arayacağınız bir koku, ben pek tutmadım.

Koku: 7 Kalıcılık: 8 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır


5 yorum:

  1. Kaliteli bir harmana sahip çok hoş kokan bir parfüm.Başlangıcı aromatik olan ve diplere doğru hoş bir vanilya izi bırakan ilginç ve biokadar etkileyici bir karışım.Bence gayet başarılı vede diğer bir artısı çok bilinmemesi,piyasa kokusu olmaamsı. :)

    YanıtlaSil
  2. Leto usta mrb..perry ellis 360 whıte adında koku var denedin mi hiç? ewet se kısaca nasıldır ve birde puanlama yaparmısın? başka bir blogda kalıcılığı en yüskek parfümler arasında tavsiye ediliyorda..sen ne dersin ?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Leto, Perry Ellis For Men parfümünü hangi mağazalardan temin edebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bildiğim kadarıyla bu parfümler ülkemizde satılmıyor.

      Sil