6 Şubat 2011 Pazar

Dolce Gabbana La Lune 18


Çıkış Yılı: 2009

Üst nota: Zambak, Elma, Bergamot
Orta nota: Süsen, Gül, Sümbül
Dip nota: Sandal ağacı, Misk, Deri

Anthology serisinin kadınlar için olan bu kokusu da ismini La Lune -Ay- isimli tarot kartından almış. Belki kadın okuyucularım vardır, ilk sürdirek kadın parfümünü yazıyorum, haydi hayırlısı.



Koku hafif acımsı yoğun bir alkol etkisinden beş dakika sonra etkisini göstermeye başlıyor. Standart çiçekli bir kadın parfümü olması yanında üst notalarındaki elma aroması çok parlak, düzgün kullanılmış ve oldukça öne çıkıyor. Tam böyle ufaklık bir Amasya elması kokusu var. DKNY Be Delicious'takinden çok daha güzel.

Yarım saat içersinde ise orta notalarına geçildiğinde artık erkek parfümlerinden bile aşina olduğumuz süsen, hafif bir pembe gül kokusuyla birlikte kokunun uçana kadar genel karakterini yansıtıyor.

Dip notalarındaki sabitleyiciler maalesef pek iyi kullanılmamış olsa gerek ki kokunun kalıcılığı biraz düşük. Ancak böyle ferah-çiçeksi bir kokuda deri notası iyi yedirilmiş, kokunun son demlerinin biraz daha yoğun ve koyu geçmesini sağlıyor.

Parfümün Claudia Schiffer'lı reklam kampanyasından bir kuple



Meyveli-çiçeksi yapısıyla güzel bir genç kız kokusu ancak olgun ve kariyer sahibi bir kadına çocuksu kaçar.

Koku: 6 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6
Bir daha alır mıyım?: Yorum sampledandır

25 ten yukarı bir kadına önerilebilecek bir koku değil, tam suya sabuna dokunmayacak bir genç kız kokusu.

4 yorum:

  1. Sevgili Leto,
    L'Eau Bleue d'Issey Pour Homme Issey Miyake hakkında yorumlarını çok merak ediyorum. Kırmazsın umarım =)

    YanıtlaSil
  2. Selam, Bleu'yü kullanmadım ancak normal Issey Miyake'yi üniversite yıllarımda kullanmıştım, kalıcılık-farkedilirlik-koku güzelliği açısından vasatın çok üstünde bir kokudur.

    Bir ara sahteleriyle birlikte inanılmaz ayağa düştüğünden kullanımı bırakmıştım -şu anda zavallı Paco Rabanne 1 Million da aynı dertten muzdarip- ancak her an yeniden alabilirim, kokusunu özledim.

    YanıtlaSil
  3. Hacı abi yeni yazılarını bekliyoruz.Siteye giriyorum giriyorum bu Dolce çıkıyor.Bu yüzden sinir olmaya başladım bu Dolce'ye :-) Bir de adam gibi kendi tasarımı ve adı olan bi site yap da kullanımı kolay bir siteye girelim bizde.Saygılar...

    YanıtlaSil
  4. Kendi adıma bir domain aldım, şimdlik sadece subdomain olarak forumu aktif, beklerim www.parfumtutkusu.com/forum

    Bugün yarın yeni tanıtımları post edeceğim, kızmayın:)

    YanıtlaSil