18 Şubat 2011 Cuma

Bulgari pour Homme


Çıkış Yılı: 1995
Tasarım: Jacques Cavallier

Üst nota: Bergamot, Portakal çiçeği, Çay, Kara üzüm
Orta nota: Kişniş, Süsen, Biber, Sardunya
Dip nota: Sedir, Vetiver, Beyaz misk

Bulgari'nin klasik "Eau de Cologne" tarihine bir adeta bir saygı duruşu olan bu koku, çıktığı yıldan beri her parfümseverin temiz ve şık koku konusunda bir referans noktası olmuş durumda.

Gene bir ajitasyon hakkı ile ben kendisini "en ideal ofis kokusu" seçiyorum. Gayet sessiz sakin ve şık, bağırmayan, nazik bir ten kokusu.

Üst notalarındaki bergamot ve portakal çiçeği ile klasik eau de cologne formatına sadık kalan koku, Bulgari'nin bu serilerinin alamet-i farikası olmuş olan çay notasıyla birlikte kokunun esas karakterini yansıtıyor.

Hemen geçilen orta notalarında ise sadece biber kendini biraz öne çıkarıp kokunun hafif baharatlı yüzünü gösteriyor.

Dip notalarında ise gene "temiz-ferah-şık" janrından aşina olunan beyaz misk, kokunun uçana kadarki haline hakim oluyor, ancak maalesef kalıcılığına pek katkıda bulunamıyor.

Tamamen bir modern eau de cologne referansı ve yeniden yorumlaması olduğu için fazla kalıcılık beklemeyin, istiridye yiyip "neden doymadım" diye isyan etmeye benzer zira.

Farkedilirlik ise ilk yarım saatinde oldukça iyi iken daha sonra hızı artarak sönüyor.

Koku: 7 Kalıcılık: 6 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır


12 yorum:

  1. Sevgili Leto
    Zamanında kokusunu begenıp bır tane almıstım ama kalıcılık konusunda gercekten basarısız buldum,ürünle ılgılı ızlenımlerın gercekten yerınde olmus ama keske daha kalıcı olsaydı:(
    Bunun dısında eger ılgını cekerse MARC JACOBS BANG'i yorumlamanı cok ısterım.Saygılar

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar.öncelikle tesekkur ederim kendi adima cok faydali seyler ogrendim parfumler kokusunda.sizden tavsiye almak istedim izin verirseniz.ben yaz ve kis parfumleri ariyorum birer tane. ama farkli bloglarda ayni parfumler hakkinda cok degisik yorumlar okudum.aklimda kis icin bvl-pour homme , gucci envy var mesela.sizce ne kadar dogrudur? yaz icin hic tatmin edici bir parfum bulamadim.ayrica gucci guilty for him hangi mevsime uygundur.şimdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, rica ederim siz de sağolun. İnsanların beğenileri farklı farklı olduğu için kimisinin övdüğünü kimisi yerebilir, burada mühim olan nokta internette parfüm yorumu takip ederken yorumu yazan kişinin çok iyi bildiğiniz kokular hakkındaki görüşlerini incelemeniz. Beğeni ve tepkileriniz aşağı yukarı benzer parfümlere ise, yazarın diğer görüşleri de yüksek ihtimal size uyacaktır.

    Kış kullanımı için Envy'yi şiddetle tavsiye ederim.

    Guilty'yi denedim ve hiç beğenmedim, mevsimden bağımsız tavsiye etmiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba;

    BVLGARİ BLACK hakkında düşünceleriniz nedir. Detaylı bir yorum yazacakmısınız?

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, malesef yorum yazacak kadar etraflıca kullanmadım, sadece bir kaç deneme. Kendine has bir parfüm, seveni kadar sevmeyeni de bol olacaktır.

    YanıtlaSil
  7. bence harika bir koku inşallah bunu da bozmazlar bir kutu bitiyor ekstreme deniyecem

    YanıtlaSil
  8. Leto ustad, www.bellamola.com guvenilir midir? Bu siteden BULGARI POUR HOMME aldim ve PARFUM RESMEN KOKMUYOR. Ilk yarim saat farkedilir yazmissin, raziyim ama parfumu sadece ilk sikista burnumu zorlarsam kokumsu bir sey aliyorum ve SADECE O KADAR. Parfumle resmen banyo ettim, deli oldum 30 fis siktim ama yine 5 saniye bile kokusunu alamadim. Bu ne bicim bir istir? Parfum sahte midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerden alındığıyla bağımsız, kuvvetli parfüm performansı isteyenin Bulgari pour Homme alması bence hatadır.

      Sil
    2. Hocam tamam kuvvetli parfüm performansı beklentim alırken de yoktu zaten. Ama parfümün alınma amacı kokmasıdır ve bu parfüm resmen kokmuyor. Abartısız söylüyorum ilk birkaç saniye dışında kokunun k sini alamıyorum, koku diye bir şey yok. Bu siteden de birkaç yerde önerisini görerek aldım ama bu derece kokmayan bir koku bozuntusu olması beni çok ciddi, sahte olduğu konusunda şüpheye düşürdü

      Sil
  9. parfüm dünyasına beni sokan parfüm...

    YanıtlaSil
  10. Parfüm sever arkadaşlar merhaba. Bvlgari pour homme u üç dört gün önce aldım. İki kez öğle saatlerinde iki fıs ile kullandım. Genel beğeniye uygun, kimseyi rahatsız etmeyecek tarzda güzel yumuşak bir koku. Performans (kokunun hissedilme süresi) konusunda bazı arkadaşlara itirazım var. 100 ml. parfüm ofiste çekmecemde. İki gündür izinli olarak işe gitmedim. kokuyu özlediğim için o gün parfümü sıktığım gömleği evin içinde iki gündür giyiyorum. Şu an dahi aynı gömlek üzerimde ve bana kendisini hatırlatmaya devam ediyor. Kendisini unutturmayan böyle bir parfüm bulduğum için çok mutluyum.
    emrekulyunus@gmail.com

    YanıtlaSil