23 Şubat 2011 Çarşamba

Bulgari pour Homme Extreme

Çıkış Yılı: 1999
Tasarım: Jacques Cavallier

Üst nota: Kişniş, Kasnı otu, Lavanta, Petitgrain
Orta nota: Yeşil çay, Biber, Muskat
Dip nota: Meşe yosunu, Sandal ağacı, Misk, Sedir

Orijinal Bulgari pour Homme'dan üç sene sonra tekrar Jacques Cavallier'ye yaptırılan bu güncelleme, ilk kokunun kalıcılığından şikayet edenlere "haydi buyrun bakalım hodri meydan" şeklinde bir hitap mantığıyla üretilmiş sanki.

Nota yorumundan ziyade nasıl koktuğuna geçeceğim, ağabeyi olan orijinal kokunun ergen ve gürültücü küçük kardeşi gibi adeta.

Koku hemen hemen aynı koku diyesim geliyor ama, ataklık katmak adına Bulgari PH'un o sakin, çekinik, kibar yapısını hücum borusunu çalmış süvari birliği gibi saldrgan yapmışlar sanki.

Tam bir özet geçerek bitiriyorum, orijinalinin hemen hemen aynısı, üst notalar daha atak (bilmem ister misiniz bunu), kalıcılık biraz daha iyi ancak yine tene yakın kalıyor.

İkisinden birini seçecek olsam kendine özgü sakin yapısından dolayı bu gürültücü küçük kardeşi değil, ağabeyini seçerim.

Koku: 7 Kalıcılık: 7 Farkedilirlik: 6 Genele Hitap: 7

Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

7 yorum:

  1. NEDEN MONT BLANC PARFÜMLERİ YOK..?? ÖZELLİKLE PRESENCE..

    YanıtlaSil
  2. anne benim niye püskevitim yok

    YanıtlaSil
  3. Bvlgari PH Klasik ve Extreme mukayesesinde benim gibi düşünenler de varmış, dolayısıyla analize çok büyük oranda iştirak edip, Extreme'i nispeten daha güçlü bulduğumdan her mevsime uygun bulmakla birlikte Bvlgari PH klasiğin kış versiyonu olarak nitelendirmek istiyorum. Bunun neresi kışlık dediğinizi duyar gibiyim, esasen haklı da sayılabilirsiniz ama BPH'nin kış versiyonu da ancak bu kadar olur :)

    YanıtlaSil
  4. Bes para etmeyen parfumler yapan sirket.verdigim para haram olsun .bvlgari man extrem aldim .bu kadar ise yaramayan parfumle karsilastim.ne koku var ne kalicilik .bir daha bu markadan almam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Man ve Man Extreme bence de baya kötü

      Sil
    2. Abi insan verdigi paraya aciyor.ne koku var ne kalicilik.birdaha alirmiyim hayir .bu marka benim icin bitmiştir.

      Sil
  5. Bvlgari nin parfümlerinin kokusunu genellikle kullanıcıları almıyor. Ben ilk kullanmaya başladığımda bu ne yahu amma da çabuk geçti. Diyordum. Fakat bir metre kadar yanıma yaklaşanların şöyle bir burnunu çekip tekrar kokladığını farkettim. Yani kokuları sabahtan neredeyse gece yatana kadar kalıyor. Beden ısındıkça koku kendini özgür bırakıyor. Tam bir yaz kokusu. Bilek ve boyuna sıkılması yeterlidir. Kokmuyo diyip fazla fazla sıkmayın parfüm ziyan olur benimki gibi :)

    YanıtlaSil