7 Temmuz 2010 Çarşamba

Yves Saint Laurent M7






Çıkış Yılı: 2002

Tasarım: Alberto Morillas

Üst nota: Bergamut, Mandalina, Biberiye

Orta nota: Vetiver, Agar, Öd

Dip nota: Amber, misk, adamotu kökü

Bu kokuyu ilk sıktığımda yüzüme çarpan etki adeta alay içtimasında kurmay albaydan 3.000 kişi içersinde ağır azar işiten erin yaşadığı duygulardı.

Çarpıcı etkisini sabit tutan, ancak zamanla pek değişmeyen bir rayihası var. Ben rahatsız edici buldum. Ağır kokuları kendisine yakıştıran arkadaşlar bir şans verebilirler ancak kesinlikle denemeden almayın.

Özellikle kuzey avrupalılar öd içeren bu tip oryantal kokuları çok beğeniyorlar ama bizim kültürümüzde bu direk hacıyağıdır.

Kalitesini teslim ediyorum ama kesinlikle bana göre değil.

Koku: 6 Kalıcılık: 8 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 4
Aldığıma pişman mıyım?: Evet

4 yorum:

  1. Selam dostum; Yorumlarını büyük zevk ile okuyorum Allah cc razı olsun. M7 dediğin gibi çok farklı hisler uyandıran bir koku. Ben kullaniyorum ve zamanla bu kokuyu daha çok beğenmeye başladım. Ama içtima ve Kurmay albay tarifin tam yerinde olmuş :) İfade yeteneğine bayıldım desem yeridir..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler:) M7 gerçekten insanın kendisine yakıştırmasıyla çok ilgili bir koku, olmayınca olmuyor maalesef.

    YanıtlaSil
  3. Eski M7 hayranı olarak, bundan 3 gün önce elimin üzerine deneme amaçlı sıktığım yeni M7 Oud Absolu hala hissediliyor. Yenisini gerek koku gerekse kalıcılık anlamında daha başarılı bulduğumu söylemeliyim. La Collection 'dan M7 Oud Absolu 'mu Rive Gauche 'mu derseniz, tabi ki Rive Gauche, kokuyu sıktıktan saatler sonra demek istediğimi anlarsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem Kilian Cruel Intentions'ı da andırıyor. İyi yapmışlar bu yeni M7'yi.

      Sil