7 Temmuz 2010 Çarşamba

Yves Saint Laurent Body Kouros






Çıkış Yılı: 2000
Tasarım: Annick Menardo
Üst nota: Tütsü, Okaliptüs
Orta nota: Çin sediri, muskat
Dip nota: Kafur, Benzoin
YSL Body Kouros, eskilerin çok tutulan ve powerhouse diye tabir edilen Kouros parfümü ismiyle çıkmış bir yan ürün gibi dursa da orjinal Kouros'un bir modifikasyonu olarak düşünülmemesi lazım, zira alakası yok.
Parfüm aslında isli bir tütsü kokusu tarzı çizecekken üst notaya başarıyla yerleştirilen okaliptüs, kokunun alıp başını gitmesini engelliyor ve biraz daha hafifleşip ferahlaştırıyor. Ancak böyle dediğime bakmayın, Body Kouros ferah değil, müthiş erkeksi bir kış kokusu. Fakat baharatlı oryantal diyemem, daha ziyade odunsu-tütsümsü gibi.
Orta notasında bu sefer bu tütsüyü yumuşatıcı görevini tıpkı Lacoste Boosterın dip notalarında hissedilen muskat yapıyor, yani koku aslında oturdukça bir yelpaze gibi açılıp benzoine doğru ilerliyor. Notaları arasında bahsedilmese de bu zaman aralığında hafif anason ve meyankökü kokuları da aldım.
Dip notasındaki benzoin ise Givenchy Pi'yi andırıyor ancak onun kadar yoğun boğucu ve oyun hamurumsu değil, tam ayarında bir bitter çikolata gibi.

Ben genelde kendini maskülen diye satan ağır kokulardan hoşlanmam. Bu da kendini öyle pazarlıyor. Ama koku muhteşem. Gerçekten hastası olunacak kadar muhteşem. Beğenilerimi paylaşan insanlara gözüm kapalı tavsiye ediyorum. Sex in a bottle.

Xeryus Rouge'dan farkı, XR her mevsim kullanılabilecekken BK sıcak havalarda boğar.

Koku: 9 Kalıcılık: 8 Farkedilirlik: 8 Genele Hitap: 6
Aldığıma pişman mıyım?: Hayır

61 yorum:

  1. YSL'in hem bayan (Belle D'opium) hem de erkek (Body Kouros) cover'larını anlamakta zorluk çekiyorum. Neden sürekli böyle uyarlamalara başvuruyorlar? Diğer taraftan tek kullandığım YSL kokusu, reklamlarında hayran olduğum Fransız oyuncu Vincent CASSELL'in rol aldığı La Nuit De L'homme'dur. Fakat kapağı açar açmaz kokuyu midemde hissetmemle başdönmesi bir oldu :D Ağır koku sevenlere tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Flanker piyasaya sürme aslında orjinal kokunun üzerinde biraz değişiklikler yaparak eski kullanıcıları çekme hususunda ufak bir marketing hilesi. Bunu özellikle Davidoff çok kullandı.

    Body Kouros'a bakarsak orjinal Kouros ile kokunun modifikasyon açısından hiç bir benzerliği yok, yepyeni bir isimle çıkarabilirlermiş ancak böyle bir tercih yapmışlar.

    Yani hadise biraz da eski efsane isimlerin kaymağını yeme.

    YanıtlaSil
  3. Öyle ya da böyle,cok zamandır bu parfümü araştırıyorum,hiç koklamadım ama yurtdışındaki bir arkadaşım tavsiye etti.Artık alıcam başka yolu yok...bakalım hüsran olmaz inş...

    YanıtlaSil
  4. Efsane ötesi bir koku..

    Son derece özgün, maskulen, elit..

    İnsanın sadece kendine saklayasıo geliyor :)

    YanıtlaSil
  5. Leto bey. Yorumlarınız çok güzel ve açıklayıcı. Uzun yıllar devam edersiniz umarım. Body kouros tarzında önerebileceğiniz diğer kokular nelerdir acaba? Signature scent olarak kullanabileceğimiz ve çok agresif olmayan, tatlımsı,kalıcı bir koku mesela. Bu soru tarzı genelde günümüz gençliğinin soruş tarzı gibi ama uzun zamandır Body kouros kullanıyorum ve açıkçası sevdiğim bir parfüm olduğu için parfüm piyasasına biraz uzak kaldım. O yüzden böyle sormak istedim. Artık değişiklik yapacağım için bana kouros tarzında bir koku önerebilir misiniz? İyi günler.

    YanıtlaSil
  6. Selam, iyi dilerkleriniz için teşekkür ederim. nokta atış Guerlain Homme Intense öneriyorum.

    YanıtlaSil
  7. leto bey araştırdığım kadarıyla body kourosun piyasada bozuk bi partisi var galiba. sağlam bi partinin ürününü internetten alabileceğimiz bir site önerebilirmisiniz.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Selam, malesef bu konuda bir bilgim yok, ben yurtdışından almıştım.

    YanıtlaSil
  9. cevabınız için teşekkürler leto.peki Türkiye deki herhangi bir güvenli siteden aldığımız body kourosun hatalı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  10. Rica ederim, ancak malesef konu hakkında somut diyebileceğim bir bilgim yok.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba;

    Enteresandır bu koku için çok kalıcı ve farkedilir yorumları yapılmasına rağmen bende hiç bu etkileri oluşturmadı. Galiba yapısı tenime uzak kaldı. Acaba Nikos Sculpture hakkında fikriniz varmı? Sculpture hakkında yorumlarını burada görmek isteriz. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Selam, bir süredir nette Body Kouros'un reformüle olduğu ve etkisinin çok zayıfladığı yazılıp çiziliyor, bu nedenle olabilir.

    Nikos Sculpture kısa bir süre kullandım ancak bana gereksiz derecede yapay ve ağır kokulu geldiği için bıraktım.

    YanıtlaSil
  13. Bende yorumalara bakarak bu parfümü aldım. Koku gerçekten harika ancak kalıcılık sıfır. Ya tenime uymadı ya da parfümde bir sorun var.

    YanıtlaSil
  14. Koku, çok güzell o konuda bir sorun yok ,ama kalıcılık gerçekten çok düşük...Parfümü bende öneri üzerine aldım, şuana kadar parfümün markası ne veya,çok güzel kokuyor diyen biri çıkmadı :)
    1 ay oldu kullanalı
    Üstelik fiyatı bu kadar yüksek olmasına rağmen

    YanıtlaSil
  15. Bende tavsiye üzerine aldım ancak kalıcılık sıfır, ben issey miyaki, sentetik denilen burbery weekend ve classic, versace blue , jean paul 1 million vb gibi parfümleri sürekli olarak kullanıyordum değişiklik yapmak istedim ama bu koku bence sınıfta kaldı üzerime sıkmak dahi istemiyorum.

    YanıtlaSil
  16. sayın leto sizden armani parfümleri ile ilgili yorumları da bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  17. Kalıcılık gayet iyi ama fark edilirlik kısmında ya benim tenime uymadı ya da gerçekten ortalamanın altı. Dozajlamayı tutturamamış olabilirim ben o da bir ihtimal tabi. Ben göğüse bir boyuna iki omuzlara birer fıs toplam 5 fıs sıkıyorum sizce bu az mı yoksa parfüm benim tenime mi uymadı?

    YanıtlaSil
  18. Merhaba,
    Yukarıdaki yorumunuzu okudum da az önceki yorumumu yazdıktan sonra, parfümün yeniden formülize edildiğinden bahsetmişsiniz. Youtube'da bu parfümün yorumlarında sanki parfümün artık üretilmediği ama piyasada kolayca bulunabildiğinden bahsetmişlerdi diye hatırlıyorum. Siz bu konu da daha sağlam bilgilere sahipsinizdir diye düşünüyorum açıklarsanız sevinirim yeniden formülize edilme durumunu ve bunun gerçeklik payını

    YanıtlaSil
  19. Selam, ben elimdeki şişeyi 2009 yılında almıştım, sorunsuzdu. Ancak son bir yıl içersinde bunun gibi tepkileri internette görmeye başladım. Formülünün değiştiğine dair bir somut kanıt tabi ki olamaz, rehber burnunuzdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, Gördüğüm kadarıyla şimdiye kadar üç farklı şişe piyasaya sürüldü. 1. sizin paylaştığınız cam kısmı görünen ilk üretim. 2. Metalik siyah şişe (BODY üstte/KOUROS altta) yazan şişe. 3. (KOUROS üstte/BODY altta yazan metalik şişe)... İlk şişesini koklamamış olmama rağmen, yeni metalik şişesi (KOUROS üstte/BODY altta) kesinlikle reformüle olmuş diyebilirim. Bahsedilen aşırı tatlılıktan ve kalıcılıktan eser yok. Hatta kokunun herhangi bir kimliği yok denecek kadar etkisiz. En az 7-8 fıs sıkmama rağmen kokusu bana bile gelmiyor. Yazıda bahsettiğiniz versiyonu denemeyi çok isterdim..

      Sil
    2. Ben de cogu kiyi kose yerde aradim ancak bu ilk siseyi bir daha hic bulamadim malesef.

      Sil
    3. merhaba, İlk üretim şişeyi bulma konusunda ümidim kalmadığı için sonunda açık parfümünü yapan bi site keşfettim (parfümevi) ve belki ilk versiyonuna benzetebilmişlerdir diyerek direkt alıp denedim. İzlenimim ise sanki şuan piyasada satılan versiyonuyla birebir aynısı ve hatta biraz daha kalıcısı olduğu yönünde. Eğer bi gün bahsettiğim siteden deneme fırsatınız olursa orjinaliyle ne kadar benzediğini yorumlamanızı isterdim. :)

      Sil
  20. bu parfüm hakkında o kadar çok iyi eleştiri duydum ki sonunda alıp deneyeceğim galiba ama yazın mı kışın mı kullansam diye size sormam gerekiyor :)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, deneyip almanızı öneririm, zira son zamanlarda ilk çıktığı gibi performans vermediği söyleniyor. Ama sorunuzun cevabı, kışlık.

    YanıtlaSil
  22. teşekkür ederim peki şu linkteki parfüm hakkında bilginiz varmi isimleri benziyor ama farklı parfümler sanki..

    http://beta.boyner.com.tr/ProductDetail.aspx?ProductId=157604&ProductCode=510241433&ProductCategoryId=402&ProductCategoryId1=402

    YanıtlaSil
  23. Yazıda zaten orijinal Kouros'tan bahsetmişim, herhalde gözünüzden kaçmış.

    YanıtlaSil
  24. Body kouros alınabilecek en güzel erkek parfümlerinden kokusu acayip hoşuma gitti kalıcılığıda fena değil parasının hakkını veren parfümlerden bence..Erbay

    YanıtlaSil
  25. Açılışı güzel ama dışarı çıktığında hafif rüzgarlıysa hava rüzgarlıysa böyle olgun bir koku geliyor alttan alttan. Öyle içindekilerin kokusunu bilecek kadar birikimim olmadığından bu konuda o kokunun hangi bileşenin kokusu olduğunu bilemeyeceğim ama süper bir şey. Bir de dozajlamaya dikkat etmek lazım zira bir göğüs 2 boyunun üzerine fazladan bir fıs bile bende kötü sonuçlar doğurdu:)

    YanıtlaSil
  26. Leto üstadım bu kokunun abisi Kouros(beyaz şişe) öyle bir aşık ettiki kendisine beni vazgeçemiyorum birtürlü. Kouros'un kokusuna en yakın temada olan parfüm isimlerini rica etsem söyleyebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  27. Selam, onu sevenler Boss Number One'ı da çok seviyor, ancak bendeki de ikinci el bilgidir.

    YanıtlaSil
  28. merhaba önerilerinle alcağm 3. Parfüm olcak bu. kokuyu denedim ve almak istiyorum ancak; bozuk seri söylentisi kafamı karıştırdı..
    Leto, sence nerden alsam? Tekinacar, sevil, boyner,sephora? Yada çok güvenmesemde internet sitesi? Hangisini önerirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, beğenilerinize hitap ettiğime sevindim. Aslında biliyor musunuz tek tavsiye edebileceğim yer kokudankokuya sitesi olur, zira bahsettiğiniz yerlerde taze stok olması muhtemel. Parfümler sık reformüle oluyor ve sürdirek açıklana bir şey olmadığı için bu tip sıkıntılar çıkabiliyor. Bence bulduğunuz bir yerde tende, kağıtta ve kumaşta olarak denemeden almayın.

      Sil
  29. tr.strawberrynet.com/m/mens-fragrances/yves-saint-laurent/
    leto strawberry mi kokudankokuya mı peki? bende burdan alcaktımda arkadaşın sorusuna cevabını gördüm. siz yurtdışından aldım dediğiniz ürünler için bu siteyi kullanıyosunuz dimi?

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar Leto.
    Yorumlarınız için çok teşekkürler gerçekten yol gösterici oluyor.
    Hafif parfümler kullanıyorum. Gucci Pour Homme 2 yi sizin yorumunuza göre aldım memnun kaldım ancak, bazı özel günlerde ve biraz serin yaz akşamlarında daha fark edilebilir daha kalıcı parfüm almak istiyorum. Düşüncemde de yorumlarınıza bakarak Body Kouros oluştu.
    Ancak kışlık dediğiniz için biraz ikilemde kaldım.
    Çok mu ağır kaçacaktır bu günlerde ?
    Birde kokudankokuya.com dan almayı düşünüyorum. Siz ordan mı almıştınız ? Alsam sorun yaşarmıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Oldukça sıcak bir yaz yaşıyoruz, Body Kouros gerçekten bayıcı olabilir. Ben size yeni çıkan Dior Eau Sauvage Parfume'ü denemenizi öneririm. Akşamlarda makul fıslatmalarla fark yaratacağınız kesin.

      Öte yandan kokudankokuya müşteri hizmetleri konusunda sorunsuz bir site.

      Sil
  31. Leto,Dior Eau Sauvage EDP den bahsediyorsun sanırım.Merak ettiğim bir kokuydu. Hangi mevsimde kullanmak gerekir.Blogda inceleme gelecekmi?

    YanıtlaSil
  32. Bu parfümü yaklaşık 1 yıl önce aldım. Açıkçası bende hayal kırıklığı yarattı. 30 yaşındayım yaklaşık 10 yılı aşkın süredir beni tatmin edecek bir parfüm bulamadım. Hemen hemen her sene 1 orjinal parfümde şansımı denedim, fakat sonuç hep hüsran oldu. Zannedersem ten uyumu çok önemli. Bu konuda kendimi başarısız ve mutsuz hissediyorum. İşin ilginç tarafı onca parfüm denememe rağmen çevremden farkedilen tek parfüm piyasada oldukça ucuz olan ve kuaförlerde sıklıkla görülen AL CAPONE... İnanın bu parfümümün adını yaklaşık 10 bayan arkadaş sormuştur...

    YanıtlaSil
  33. şu rezil sentetik kokuya 8 puan veren bir parfüm blogu yazarı? komik :)

    YanıtlaSil
  34. 212 SEXY MEN ile benzerlik var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, malesef bu konuda bir fikrim yok.

      Sil
  35. Bna bu tarz haifif şekerli birazda vanilya içeren kokular önerirmisiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, Givenchy Pi deneyebilirsiniz. Belki de Rochas

      Sil
  36. SLM LETO siteni begeniyorum zevklerimizde uyuşuyor ysl b.kournas şisesi değişmiş acaba kokusu da revizyona uğramışmı blgin varmı bide bana daha çok le male andırdı yanlışmıyım.tavsiye istiyorum dior homme intense kalitesinde ona yakın tavsiye edeceğin bir koku varmı.farkedilebilirliği yüksek çevreyi rahatsız etmeyen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, beğeniniz için teşekkür ederim. Body Kouros'un yeni şişesini ben de gördüm ancak denediğimde kokusu aynı geldi, bir fark göremedim.

      Le Male andırmasında yanlış olduğunuzu düşünüyorum çünkü le Male daha ziyade lavanta-nane-vanilya üçgeninde giderken Body Kouros'ta böyle bir şey yok.

      Rahatsız olma ve kalite olgusu kişiden kişiye değişecektir ancak yüksek farkedilirlik olarak Costume National Homme, Viktor&Rolf Spicebomb, ve M7 Oud Absolu önerilebilir. Geneli kışlık, açık alan parfümleri.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  37. Sayın Leto Hocam
    Body Kouros aldım aşık oldum ama yazın kullanamıyorum Xeryus Rouge tavsiyeniz üzeri aldım o da aşkımı aldattığım parfum oldu; Ysl l'homme çok sıcak günler hariç yaz akşamları için uygunmudur .Allure Homme Sport Extreme çok beğendim fakat bütçemi baya aştı L'homme da 149 tl ye buldugum için kaçırmak istemiyorum tavsiyeniz yada alternatif oneriniz nedir ?

    YanıtlaSil
  38. Sayın Leto, bu parfüm 37 yaş erkeğe olur mu acaba? Yoksa daha genç işmidir?
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence biraz daha genç işi Cengiz Bey

      Sil
    2. teşekkür ederim. o zaman, bana bir iki parfüm önermenizi rica edeceğim :)
      dior homme ve terre d'hermes kullandım ama daha başka bir parfüm arıyorum. sonbahar ve kış için.
      teşekkürler..

      Sil
  39. Parfümlerim için bir kutu yapmayı planlıyorum ve istanbulda unuttuğum 100ml body kouros'un boyunu bilmediğim icin tam ölçü alamıyorum. Elinizde 100ml.si varsa şişe uzunluğunu ölçüp yazabilir misiniz lütfen? Şimdiden ilgilenen arkadaslara teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  40. Bu parfüm bence Jean Paul Gaultier -Le Male ile çok ama çok benzeşiyor.

    YanıtlaSil
  41. Merhabalar Raşit bey ;

    Şişesi degismis body kourosun ancak yabanci forumlara baktıgımda reformule durumuyla ilgili olarak kimisi degisti kimisi degismedi diyor . 2010 yilinda eski sisesini kullanmis biri olarak soyleyebilirim ki kesinlikle koku zayıflamış . Seyir olarak eskisine cok yakın gidişatta ilerliyor evet ama zayif ve tene yakin kaliyor .Kalıcılık da ayni sekilde zayıflamış , dogum gunu hediyesi olarak geldi fakat üzülerek elden cıkarmaya karar verdim . Her güzel parfumun sonu gelmek zorunda mi ? Markaların bu maliyet düsürme amacli sentetizme yönelmesi ve IFRA'nın saçma sapan kısıtlamalari yuzunden kac parfum daha katledilecek böyle ? Artık IFRA'nin da bu ana akim markalarin kuklasi oldugunu dusunmeye basladim .

    YanıtlaSil
  42. merhaba ben 2008 2009 yılları arasında yaygın olan bir parfüm arıyorum. tatlımsı bir koku. odunsu baharatlı tatlımsı erkek parfümü. çok arıyorum. tahmininiz var mı? teşekkürler

    YanıtlaSil
  43. Evet arkadaşlar kötü haberi üzülerek kötü haberi veriyom:Body Kouros has gone through 3 reformulations.

    First formulation ( original):
    2000-2008
    Strong, musky, smoky sweet incense, it smells like
    Nag Champa in the drydown
    Sillage: 8-10 hours
    Longevity : 12 hours

    2009-2011 (2nd formulation)
    L'Oreal takes over YSL fragrances, the bottles are the same but the fragrance have much less incense and its more of a sweet cotton candy scent.
    Sillage: 2-3 hours
    Longevity: 5-6 hours

    2012- now ( latest)
    L'Oreal changes the bottle and the fragrance is much more synthetic, with a sickly powdery drydown.
    Sillage: 2-3 hours
    Longevity: 3-5 hours

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. srffszler.

      Yazi ve ovgu bu ilk versiyona aittir, gercekten cok begenmistim nefis bir parfumdu

      Sil
  44. Bu parfumu Hollanda'da bulmak zor. Nerdeyse sadece webshoplarda satiliyor.

    YanıtlaSil
  45. Gözü kapalı alın hastası olucaksınız ;)

    YanıtlaSil
  46. Merhaba,
    İncelemesini yaptığınız kokunun üretim tarihini hatırlıyor musunuz? Resimdeki şişeyi bi mağazada buldum fakat testerı olmadığı için performansını test edemedim. Yeni şişelerin performansının çok düşük olduğunu biliyorum, sizce bu eski şişe anlattığınız gibi midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, malesef tarih konusunde bir bilgim yok, siseyi 2009 yilinda almistim sadece onu hatirliyorum.

      Sil
  47. Üstat, çok acil cevap lütfen, Bulgari Black almalı mı? Oto lastik açılıyormuş... Annick Menardo!
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil