7 Temmuz 2010 Çarşamba

Versace Baby Blue Jeans



Çıkış Yılı: 1995

Üst nota: Mandalina, Lime, Bergamut
Orta nota: Biberiye, Galbanum, İris
Kalp notası: Sedir, Sandal ağacı, Misk, Paçuli, Vanilya


Parfümü almadan önce nota ağacı bana çok şey vaadetmişti, tam istediğim gibi bir parfüm olacağını düşünmüştüm. Bergamut destekli citrus bir açılış, Vanilya ve sedirli bir kapanış.

Ancak koku bende tam bir hayal kırıklığı oldu. Efendim hiç baby'ye blue'ya aldanmayın, Versace resmen bir apartman yöneticisi kokusu yapmış.

Acı bir narenciye kokusuyla açılıp berberin traştan sonra üzerinize sıktığı hemen uçan ama ağır kokan spreye benzeyen bir rayihayla kapanıyor. Şahsen tavsiye etmiyorum.

Koku: 2 Kalıcılık:7 Farkedilirlik: 6 Genele hitap: 4
Aldığıma pişman mıyım?: Evet

8 yorum:

  1. ilk olarak bir süredir takip ediyorum parça parça okuyordum yazılarınızı ve sona geldim. kızlardan öneri almasına rağmen hep kötü sonuçlar alan biri olarak blogu çok beğendiğimi belirtmek isterim.

    parfüme gelicek olursam babam kullanırdı. yazınızın her kelimesine katılıyorum. ve yazının benim için tuhaf yanı babam o zamanlar apartman yöneticisiydi. güzel tespit :)

    YanıtlaSil
  2. Burberry touch almak istiyorum. Sizce yaz için iyi bir seçim midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, yaz olarak değil de, kendisine ilginç bir sempatim vardır her zaman, sevdiğim bir parfümdür.

      Sil
    2. yorumunuz için teşekkürler :).
      bir ara burberry sport almıştım. açılışı bayağı keskin limon kokusu. çok ferah,güzel ama sanki baştan sona limon kokuyor.
      yani diplere doğru pek bir değişiklik yok.

      Sil
  3. versace blue jeans'i nasıl buluyorsunuz? herkeste olmasını ,popüler olmasını bir kenara bırakırsak kalıcılığı ( kaç saat tende kaldığı) ve kokunun güzelliği açısından iki farklı yorum yaparsanız sevinirim. Son olarak cerruti 1881 hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, ikisi hakkında da özel fikirlerim yok. Kullanlıp geçilecek, fiyat / performans olarak üzmeyecek kokular.

      Sil
  4. Blue jeans konusunda nacizane bir yorum da ben yapayım. Açılışı hafif baharatlı. Sonrasında biraz hindistan cevizi kokusu alıyorsunuz. Koku olarak gayet tatminkar. Bence yaz dışında her mevsim iyi gider.Kalıcılık konusuna gelirsek ; burda biraz tuhaflık var :) bazen yarım saat içinde kendini unuttururken 6-7 saat sonra birdenbire hissetmeye başlıyorsunuz.En azından benim tenimde öyle oldu. Son olarak ,Leto üstadın dediği gibi fiyatına göre performansı iyi bir parfüm.

    YanıtlaSil