7 Eylül 2017 Perşembe

ETRO Io Myself



ETRO Io Myself

Cikis Yili: 2015
Ust nota: Limon, Bergamot, Mandalina
Orta nota: Gul, Safran
Dip nota: Oud, Misk, Asilbent ve Ladin recineleri, Amber


Hayatimda bazi seyleri yoluna koydum ve tekrar parfum yazmaya baslayabilirim.

   
   Daha once hic Etro parfumu yazmamisim. O halde biraz markadan da bahsedelim. 1968 yilinda Girolamo Etro tarafindan kurulan Italyan luks giyim markasi, ozellikle Paisley denen ve parfum sise-kutularinin da uzerinde bulunan desenlerle bezeli gomlek ve sallariyla meshur. Firma 1989 yilinda parfum isine de girmenin karli oldugunu dusunuyor ve gunumuze kadar geliyoruz.

  Io: Italyanca ’ben’ demek, bir de myselfi koyunca parfumun adi bir sekilde ’bizzat ben' olmus.



       
   



   Etro’nun parfumleriyle cok fazla aram olmamisti. Sebebini ben de net hatirlayamiyorum ancak ya bir turlu sira gelmemesi, ya da denedigim bir kac adi gecen kokusunu pek begenmememden olabilir. Io’ya gelince gene mi oud, Etro’dan da mi oud diyeceksiniz, haklisiniz diyebilirsiniz fakat Io bir oud parfumu. Kokuyu tanimlamaya baslarken bunu her zaman akilda tutmakta fayda var. Icerikteki sandal, safran ve cok hafif gul harici herkes figuran kivaminda.

  Ust notalarindaki narenciyeler, ust nota tanimina yarasir bir sekilde one cikan, ilk 5-10 dakikayi ele geciren elemanlar degil. Sadece kirmizi mandalina ve biraz bergamot, tipki Jo Malone – Oud Bergamot’ta oldugu gibi hafif bir etki yaratiyor o kadar.

  Io’nun kaliciligi gayet iyi, zaten bir oud parfumunden de farkli bir sey beklenemezdi herhalde. Tende 10, kiyafette 24 saati rahat goruyor. Fark edilirligi ise bu kafadaki kokulara gore nispeten dusuk, ki bu bence iyi bir sey, kullanilirligini oldukca arttiriyor. Kiyafet altina atacaginiz 2-3 sprey sizi gun boyu goturecektir.

  Janrin meraklisina pek tavsiye edemeyecegim cunku eminim ellerinde bu isin agir toplari mevcuttur. Gerci kendileri Io’yu belki yazlik alternatif olarak degerlendirebilirler.

  Oud safran kombolarina giris yapmak isteyenler icin ise, kullanilan bence cok kaliteli malzemeleri, asiri saldirgan olmayan nazik yapisi ve burnu fazla tirmalamamasi nedeniyle gayet uygun. Oud-safranda kullanilan kalite MFK Mood serisiyle ayni bence. Herhangi bir Montale ouduyla yanyana deneyin ve farki gorun.

  Zaten Io’nun biraz daha safrana kayani MFK Oud, biraz daha gule kayani Tom Ford Noir de Noir’a kadar gider. Birkac yonden eklektik bir calisma olmus diyebilirim.

Koku: 8 Kalicilik: 9 Farkedilirlik: 7 Genele Hitap : 7



6 yorum:

  1. Yoğun oud parfümlerinden tiksinme derecesinde bunalmış olsak da, yazılanlara göre nispeten daha kullanılabilir bir oud parfümü gibi olmuş. Safran notasını sevmemden dolayı bunu da sevebilirim diye düşünebilirim.

    YanıtlaSil
  2. Merak ettim bunu

    YanıtlaSil
  3. italyan tarzı oud kombinasyonlarını pek başarılı bulmuyorum ama bu daha naif bir oud parfümüne benziyor, denemek lazım.

    YanıtlaSil
  4. azzaro wanted yorumu albilir miyiz.bu arada hoşgeldin

    YanıtlaSil
  5. Erdem bey yorumlarınızı özlemişiz. Sizi tekrar görmek güzel.

    YanıtlaSil